Ergotherapie Noord-Holland | Wet Maatschappelijke Ondersteuning
16994
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16994,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18515

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Waarom WMO?

Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Dat betekent dat de WMO ernaar streeft dat ieder individu zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen en kan participeren in de samenleving. Sommige mensen hebben daarbij extra ondersteuning nodig.

 

Geldt dat ook voor u? Dan kunt u bij de WMO ondersteuning aanvragen.

WMO voor   >>

  • leren omgaan met hulpmiddelen
  • vervoersvoorzieningen; rolstoel, driewielfiets elektrische rolstoel, aangepaste bus voor rolstoelvervoer
  • woningaanpassingen; traplift, keukenblok op rolstoelhoogte, douchezitje, huishoudelijke hulp

 

De ergotherapeuten van Ergotherapie Noord-Holland helpen u graag bij uw inventarisatie en de aanvraag van aanpassingen en voorzieningen. En natuurlijk voorzien we u graag van advies, want u kunt vaak meer dan u zelf denkt.

Wat kan Ergotherapie Noord-Holland voor u betekenen?  >>

De ergotherapeuten van Ergotherapie Noord-Holland signaleren en bespreken uw behoeften tijdens uw behandeling en helpen u met het aanvragen van voorzieningen. Want boodschappen doen kunnen veel cliënten met het juiste hulpmiddel prima zelf. En naar het zwembad fietsen, dat kan uw kind helemaal zelf op zijn aangepaste fiets.

 

Ergotherapie Noord-Holland kan in sommige situaties een leenhulpmiddel organiseren zodat cliënten kunnen uitproberen of bepaalde middelen het zelfstandig bestaan vergemakkelijken. Natuurlijk zijn we er ook voor u wanneer het hulpmiddel er is. We leren u en uw kind omgaan met het hulpmiddel, want hoe werkt dat met een elektrische rolstoel? Mag u op de stoep rijden of is het fietspad de aangewezen plek?

Advies richting gemeenten

Met regelmaat verzorgen we haalbaarheidsonderzoeken voor diverse Noord-Hollandse gemeenten. Met name bij cliënten met meer complexe aandoeningen. We brengen in kaart welke hulpmiddelen langdurig kunnen bijdragen aan de zelfstandigheid van deze cliënten. Zo komen we samen tot goede oplossingen en de juiste investeringen voor de cliënt en zijn omgeving.

ERVARING

‘Enige tijd geleden kwamen we tot de conclusie dat de rolstoel van onze dochter Anke niet meer voldeed. De stoel werd, in combinatie met onze groeiende dochter, steeds moeilijker te hanteren. Voor de aanvraag voor een nieuwe rolstoel hebben we contact opgenomen met Ergotherapie Noord-Holland. De ergotherapeut kwam bij ons thuis en heeft in kaart gebracht welke rolstoel de beste oplossing zou bieden voor Anke. Met deze ondersteunende brief zijn we naar de gemeente gestapt hebben daar een WMO-aanvraag ingediend.’ – ouders van Anke

 

lees meer

Een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? We geven zowel cliënten als gemeenten gericht advies. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.