Ergotherapie Noord-Holland | Ergotherapie volwassenen
14542
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14542,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18515

Ergotherapie volwassenen

Volwassenen kunnen vanwege verschillende redenen beperkingen ervaren in het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Ergotherapie Noord-Holland kan bijdragen aan het hervinden van uw zelfstandigheid.

 

We zoeken samen naar manieren om uw dagelijkse handelingen zo optimaal mogelijk uit te voeren. Dat kan soms op de oude manier en soms is het handig een nieuwe routine te creëren.

Zelfredzaamheid >>

Ondervindt u hinder bij het uitvoeren van huishoudelijk werk of verzorgende taken? Onze ergotherapeuten helpen u de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Denk aan uw persoonlijke verzorging of die voor anderen in uw huishouden, aan het bereiden van maaltijden en andere huishoudelijke klussen.

 

We helpen u tevens bij het vinden van de balans in uw belasting en belastbaarheid.

 

Zijn er aanpassingen aan uw woning nodig, zodat u langer veilig en zelfstandig kunt blijven wonen? Wilt u advies inzake valpreventie? Ergotherapie Noord-Holland heeft alle kennis in huis voor het toepassen van ergonomische materialen en voorzieningen. Natuurlijk helpen we u ook graag bij het aanvragen van hulpmiddelen.

Werken >>

Gaat het uitvoeren van uw werkzaamheden niet als voorheen? Onze ergotherapeuten helpen u bij de optimale inrichting van uw werkplek, bij het aannemen van een goede werkhouding en bij het efficiënt uitvoeren van uw taken.

 

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom verstrekken we graag informatie ter voorkoming van arm-, nek- en schouderklachten en brengen we mogelijke risico’s in kaart.

Vrije tijd >>

Ook wanneer door ziekte of ongeval bepaalde activiteiten in uw vrije tijd minder makkelijk verlopen kan de ergotherapeut uitkomst bieden. Denk aan hulp bij het opnieuw uitoefenen van uw sport of aan een gezamenlijke zoektocht naar een geschikte hobby.

 

U zoekt samen met uw ergotherapeut naar manieren om de activiteit zo optimaal mogelijk uit te voeren.

Waarom ergotherapie Noord-Holland?

Omdat we u weer in het zadel kunnen helpen! We leren u aardappels schillen met één hand, geven tiladvies, leren u opnieuw fietsen (waar nodig op een aangepaste fiets), leren u schrijven met penaanpassing, helpen u bij het plannen en organiseren van uw taken, geven u rijvaardigheidstraining met de scootmobiel, zorgen dat u zichzelf weer volledig kunt verzorgen enzovoort.

 

Leven met een beperking is soms lastig, wij helpen het u gemakkelijker te maken en denken in mogelijkheden!

ERVARING

‘Het denken in mogelijkheden werkte aanstekelijk! Terwijl ik van te voren had verwacht dat het confronterend zou zijn om te bespreken wat ik allemaal niet meer kan. Ik heb een hele lijst ingevuld met dagelijkse huishoudelijke vaardigheden en ik heb geleerd hoe ik deze nu anders aan kan pakken. Soms met middelen waarvan ik het bestaan niet eens wist! En de oefeningen voor mijn handen maken een enorm verschil.’ – Gré

 

lees meer

Team ergotherapeuten volwassenen

Ergotherapie Noord Holland

Inge Hemkes

Tel: 06 22 25 86 61
inge@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Den Helder – Wieringen – Schagen – Hollands Kroon – Warmenhuizen 

Schagen

Martine Tauber

Tel: 06 10 99 04 87
martine@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Schagen – Den Helder 

Schagen

Samantha Schilder

Tel: 06 29 12 48 29
samantha@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Alkmaar – Opmeer – Spanbroek – Schagen – Hoorn – Heerhugowaard – Nieuwe Niedorp – Wognum

Ergotherapie Schagen

Roan van Straaten

Tel: 06 30 50 47 20
roan@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Schagen – Hollands Kroon – Den Helder – Warmenhuizen

Een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.