Ergotherapie Noord-Holland | Handtherapie voor optimale handfunctie
17023
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17023,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18515

HANDTHERAPIE

Wat is handtherapie?

 

Heeft u last van tintelingen in uw hand? Pijnklachten na een sportblessure? Stijfheid in uw spieren en gewrichten? Handtherapie is speciaal gericht op de revalidatie van letsel aan uw handen. Handtherapie kan helpen bij letsel door een ongeval of na een operatie, maar ook bij reumatische aandoeningen als artrose.

 

Bij Ergotherapie Noord-Holland werken ruim ervaren handtherapeuten die er alles aan doen om de pijn in uw hand te verminderen en bij voorkeur volledig op te heffen, zodat u uw handen weer optimaal kunt gebruiken.

Wij bieden handtherapie op de locaties Den Helder, Schagen, Alkmaar, Hoorn en Beverwijk en soms aan huis

Handtherapie bestaat uit  >>

  • een analyse van de beperkte handfunctie
  • voorlichting en ergonomische adviezen
  • oefentherapie voor herstel van beweeglijkheid en optimale inzet van de aangedane hand
  • het aanmeten van spalk of brace

Focus op training >>

Onze handtherapeuten streven ernaar om uw handfunctie zo goed mogelijk te herstellen. De focus van handtherapie ligt op training, waarmee we mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de hand verbeteren.

Werkwijze

Onze handtherapeuten werken vanuit vestigingen in heel Noord-Holland en komen desgewenst ook aan huis. We hebben daarnaast een nauwe samenwerking met de afdeling Revalidatie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze samenwerking maakt het de eerstelijns fysio- en ergotherapeuten mogelijk hun eigen specifieke vaardigheden optimaal in te zetten zodat patiënten met handaandoeningen de best mogelijke zorg krijgen. We zijn lid van het Netwerk Handtherapie Noord-West.

ERVARING

‘‘Ik heb al een tijdje erg veel pijn in mijn duim. Het begon steeds lastiger te worden mijn jonge kinderen op te tillen en te verzorgen. Bij de handentherapeut heb ik een op maat gemaakte spalk gekregen en oefeningen om mijn handspieren te trainen. In combinatie met wat handige adviezen kan ik nu weer zonder pijnklachten zelf mijn kinderen verzorgen.” – Petra

lees meer

Team handtherapeuten

Ergotherapie Noord Holland

Inge Hemkes

Tel: 06 22 25 86 61
inge@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Den Helder – Wieringen – Hollands Kroon –  Schagen

 

Praktijk Den Helder
Molenstraat 59
1781 NK Den Helder

 

Praktijk Schagen
Piet Mondriaanpark 1
1741 KX Schagen

Schagen

Martine Tauber

Tel: 06 10 99 04 87
martine@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Schagen – Wieringen – Den Helder

 

 

Praktijk Den Helder
Molenstraat 59
1781 NK Den Helder

Een afspraak maken met een van onze handtherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.