Ergotherapie Noord-Holland | Longklachten
18365
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18365,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18515

Ergotherapie bij longklachten & COPD

Door een longziekte is de hoeveelheid activiteiten die u onderneemt wellicht veranderd of afgenomen.

Het vinden en vasthouden van een balans in de uitvoering van dagelijkse activiteiten, kan een hele uitdaging zijn!

 

Ergotherapie Noord-Holland richt zich op:

 

  • Fysieke optimalisatie

Het is mogelijk om de longfunctie te verbeteren door training. De ergotherapeut kan voorlichting geven over het toepassen van goede houding tijdens het uitvoeren van dagelijkse handelingen.

 

  • Adaptatie

‘Hoe kan ik met weinig energie het beste mijn dag indelen?’
‘Welke activiteiten vind ik belangrijk om te blijven doen?’
Omdat vermoeidheid een belangrijke rol speelt bij longklachten, is een goede energieverdeling van groot belang. De ergotherapeut geeft u inzicht in belasting en belastbaarheid en geeft vervolgens advies en begeleiding in het vinden van evenwicht.

 

  • Aanpassingen en hulpmiddelen

Aanpassingen of hulpmiddelen kunnen de kwaliteit van leven vergroten. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld een scootmobiel, traplift, rollator of douchezitje. De ergotherapeut kan u adviseren en begeleiden bij de aanvraag hiervan.

 

 

Ergotherapie Noord Holland houdt zich bezig met alles wat nodig is om zelfredzaam te functioneren. Tevens kunnen (onnodig) zware activiteiten op een andere manier of aangepast aangeleerd worden en is er ook aandacht voor kwaliteitstijd.

Een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.