ASITT - Ergotherapie Noord-Holland
18526
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18526,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18515

ASITT

Sensorische informatieverwerking/ ASITT

  • Duizeligheid
  • Een gevoel van onbalans
  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Een druk / licht worden in het hoofd
  • Concentratieproblemen
  • Niet tegen bepaalde drukte of geluid kunnen
  • Geheugenklachten
  • Moeite met plannen en organiseren

 

Dit zijn een aantal symptomen welke kunnen horen bij een zintuigelijke overprikkeling ten gevolge van bijvoorbeeld een Whiplash, een hersenschudding, een hersenbloeding of andere niet aangeboren hersenletsels. Ook kun je denken aan overprikkelingsklachten na bijvoorbeeld COVID-19 besmetting. Bij een overprikkeling treed er een verstoring op van de zintuigen (zien, horen, tast, evenwicht en signalen vanuit de spieren)

De overprikkelingsklachten zorgen er vaak voor dat iemand wordt gehinderd in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten; moeite met boodschappen doen, je werk niet meer goed kunnen uitvoeren, gesprekken niet goed kunnen volgen, moeite met deelnemen aan het verkeer etc.

Het ASITT protocol is een behandelmethode voor volwassenen die zintuigelijke overprikkeling ervaren. Tijdens een intakegesprek en een onderzoek wordt bekeken of er daadwerkelijk een verstoring is in de prikkelverwerking en of er kan worden overgegaan op behandeling.

Tijdens de behandelingen wordt er inzicht verkregen aangaande de overprikkelingsklachten, waardoor wordt dit veroorzaakt en wat kun je er aan doen. Je krijgt handvatten om beter met je klachten om te gaan waaronder compensatie strategieën, dempingstechnieken en gewenningsoefeningen. Je leert prikkels niet te verminderen of te vermijden maar juist te managen.

ERVARING

‘Binnenkort plaatsen wij een leuk ervaringsverhaal’ 

ASITT therapeut:

Schagen

Samantha Schilder

Tel: 06 29 12 48 29
samantha@ergotherapienoordholland.nl

 

Regio Alkmaar – Schagen – Nieuwe Niedorp 

 

Praktijk Nieuwe Niedorp
Nieuwe Niedorperweg 1
1733 AA Nieuwe Niedorp

Praktijk Schagen
Piet Mondriaanpark 1
1741 KX Schagen

Een afspraak maken met een van onze ergotherapeuten? U kunt vaak binnen een week bij ons terecht. Bel direct Ergotherapie Noord-Holland: 0226 39 38 69.